Vergeturile sunt mici cicatrici la început roșietice apoi albe, care brăzdează pielea, supusă unei întinderi exagerate. Cele mai cunoscute sunt vergeturile din sarcină, dar acestea pot apărea și în perioada pubertății sau la persoane care slăbesc, după ce s-au îngrășat, mai mult sau mai puțin. Avem tendința să credem că mai ales femeile au vergeturi. Dar nu este așa: sunt mulți bărbați și uneori chiar copii care au vergeturi. De multe ori sunt legat de un mecanism de genul „m-am îngrășat și am slăbit”. Apar mai ales pe burtă, dar și pe fese, pe coapse sau pe brațe. Îmi fac griji pentru aspectul meu estetic. Îmi lipsește suplețea și elasticitatea, nu trăiesc conform cu natura mea profundă. Trăiesc divergențe mari de opinie, care mă fac să nu mă simt bine. Sunt tensionat/ă și pielea mea este afectată de vergeturi. Mă simt rănit/ă sau amorțit/ă față de atașament și vulnerabilitate. De multe ori eu sunt cel/cea care mă pedepsesc.

Accept ♥să îmi ofer toată tandrețea de care am nevoie. Sunt înțelegător/oare și flexibil/ă față de mine și față de ceilalți. 

Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor -Cauzele subtile ale îmbolnăvirilor Jaques Martel

Este important să adoptăm un stil de viață sănătos, care să ne aducă echilibru, armonie, și bucurie. Recomandările mele pentru a diminua și vergeturile  sunt următoarele: conștientizarea cauzelor care stau la baza acestor semne, gestionarea emoțiile și stărilor ce se ivesc, gimnastică, mișcare, alimentație sănătoasă, apă băută constant, masaje de relaxare, terapeutice și anticelulitice, precum și folosirea uleiurilor esențiale cu grad terapeutic.

Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile obținute prin distilare/presare la rece din diferite părți ale plantelor. Prin natura lor, conțin în formă concentrată componentele chimice ale plantelor din care au fost extrase. Uleiurile esențiale au numeroase proprietăți: antimicrobiene, antiinflamatoare, cicatrizante, regenerante, imunostimulatoare, antidepresive, favorizează buna funcționare a organismului. Aceste proprietăți deținute de uleiurile esențiale au au fost dovedite inclusiv prin studii și cercetări științifice riguroase.

Uleiul esențial recomandat în acest caz este amestecul GENTLE BABY.

Acest amestec este reconfortant, liniștitor, relaxant și binefăcător în reducerea stresului în principal pe perioada sarcinii. Ajută la atenuarea urmelor lăsate de cicatrici și reîntinerește pielea, mărind elasticitatea și reducând ridurile.

Componentele amestecului GENTLE BABY:

⇒ GERANIUM/MUȘCATĂ a fost folosit de secole pentru îngrijirea pielii. Revitalizează țesuturile și nervii și are un efect relaxant, antiinflamator, antiinfecțios

⇒ROSEWOOD/LEMN ROZ este liniștitor și nutritiv pentru piele crescându-i elasticitatea; este antibacterian și antifungic.

⇒LEMON/LĂMÂIE îmbunătățește microcirculația și funcția limfatică. Aroma lui stimulează, revigorează și este antidepresivă.

⇒LAVENDER/LAVANDĂ este cunoscut ca un ulei versatil. Este benefic pentru afecțiunile pielii precum arsuri, erupții cutanate, psoriazis și atenuează urmele lăsate de cicatrici. Este relaxant, combate depresia și împământează.

⇒JASMINE/IASOMIE este benefic pentru piele uscată, grasă sau sensibilă. Scoate în evidență feminitatea și ajută la depresie și epuizare nervoasă.

⇒CHAMOMILE ROMAN/MUȘEȚEL ROMAN combate neliniștea, tensiunea musculară și inflamația

⇒BERGAMOT/BEEGAMOTĂ este în același timp înviorător și liniștitor având acea proprietate specială de a combate anxietatea, stresul și încordarea

⇒YLANG YLANG/YLANG YLANG mărește relaxarea și echilibrează în corp cele două energii: masculină și feminină. De asemenea readuce încrederea și echilibrul. 

⇒PALMAROSA/PALMAROSA combate candida, erupțiile și scoame ale pielii. Stimulează creșterea noilor celule, hidratând și favorizând vindecarea. Este antimicrobian și ajută la reducerea tensiunii și la refacerea după o epuizare nervoasă.

⇒ROSE/TRANDAFIR a fost folosit de mii de ani pentru o piele frumoasă. Reduce cicatricile și redă elasticitatea creând o piele sănătoasă.

Utilizarea uleiului esențial BENTLE BABY:

-diluat 1 parte ulei esențial cu 1 parte ulei vegetal

-difuzat sau aplicat local pe piele uscată, zbârcită sau erupții cutanate. 

-posibilă reacție pe o piele sensibilă

Vrei să folosești și tu uleiuri esențiale? Să le integrezi în viața ta pentru a te susține și a-ți oferi un echilibru?

Scrie-mi și stabilim cu drag o discuție în care afli cum poți să îți schimbi stilul de viață, modul de a gândi, cum poți aduce echilibrul în situațiile ivite, cum te pot susține uleiurile esențiale în acest parcurs numit „VIAȚĂ”.

Cu mare drag și folos,

Ioana Jorjuca

Apreciază acest articol!
[Total: 2 Average: 5]