D. Gary Young a dezvoltat Tehnica Raindrop în baza cercetării efectuate în ceea ce privește uleiurile esențiale ca agenți antimicrobieni, a cunoștințelor sale privind tehnica Vita Flex și a punctelor reflexogene din tălpi, a informațiilor fascinante legate de effleurage (mângâierea cu degetele) și a efectelor sale asupra mușchilor și a sistemului nervos, lucruri pe care le-a învățat de la locuitorii din Lakota, în statul Dakota de Sud.
În timp ce îi vizita pe locuitorii Lakotei, Gary a aflat că, de câteva generații, indienii de aici au migrat, traversând granița canadiană, îndreptându-se către regiunile de nord, Saskatchewan și Manitoba. Acolo, adeseori, au văzut Aurora Borealis (Luminile Nordului). Cei care aveau probleme de sănătate, întindeau brațele către lumină și inspirau adânc. Ei credeau cq atunci când apărea Aurora Borealis, aerul se încărca cu energie vindecătoare și atunci „inhalau” mental această energie, lăsând-o să le traverseze coloana vertebrală și mai departe către alte zone afectate, suferinde, din organism. Grație acestei practici s-au înregistrat numeroase vindecări spectaculoase.
În cele din urmă, după ce s-a fixat granița și localnicii nu au mai putut migra, cei din Lakota au început să recurgă la effleurage sau atingere ușoară cu degetele, pe care au asociat-o cu această tehnică de vindecare. În plus, și-au continuat practica de procesare mentală a energiei, combinată cu procedeul de effleurage, pentru a distribui energia tămăduitoare la nivelul întregului organism.
Gary Young a descoperit că atunci când această practică, numită effleurage, era combinată cu energia creată de uleiurile esențiale și tehnica Vita Flex, efectele sale erau sporite semnificativ. De la adoptarea sa formală în 1989, tehnica Raindrop a primit numai laude din partea utilizatorilor săi din lumea întreagă, pentru aportul adus în ceea ce privește starea de relaxare, eliberarea emoțională și rezolvarea problemelor legate de coloană.
Un alt principiu fondator care stă în spatele Terapiei Raindrop este ideea conform căreia anumite tipuri de deformări ale coloanei vertebrale sunt cauzate de viruși sau de bacterii care se găsesc în stare latentă de-a lungul coloanei vertebrale. Acești agenți patogeni duc la inflamare care, la rândul ei, contorsionează și deformează coloana vertebrală.
Terapia Raindrop este puternică, non-invazivă și face uz de acțiunea antivirală, antibacteriană și antiinflamatorie a mai multor uleiuri esențiale importante, în scopul de a ajuta organismul să își mențină coloana în poziția normală. În ultimii 18 ani, această tehnică a ajutat la atenuarea și chiar rezolvarea multor cazuri de cifoză, scolioză și dureri cronice de spate.
🧚‍♀️Tehnica RAINDROP este o procedură eficientă, blândă și foarte plăcută de aplicare a uleiurilor esențiale terapeutice, nediluate, pe tălpi și pe spate.
Uleiurile utilizate: valor, oregano, thyme, basil, cypress, wintergreen, marjoram, aroma siez, peppermint.
În urma tehnicii RAINDROP ai parte de următoarele beneficii:
-reducerea durerilor de spate prin realinierea coloanei vertebrale
-relaxarea sistemului muscular
-are un efect antibacterian și antiviral
-reducerea proceselor inflamatorii din corp
-susținerea sistemului imunitar
-eliminarea infecțiilor respiratorii
-stimularea activității sistemului circulator
-detoxifierea întregului corp
-îmbunătățirea capacității de concentrare
-eliminarea stresului și anxietății
-aducerea unei stări de bună dispoziție
-echilibrarea energetică a ființei.🧚‍♀️