Partea de sus a spatelui corespunde regiunii inimii ♥ și centrului de energie cardiac. În această zona se vede dacă am sau nu forța de a-mi purta emoțiile. Durerile de spate sunt legate de primele stadii ale concepției, de nevoile de bază și de structura fundamentală a ființei. Cele 7 vertebre cervicale sunt cele mai afectate din această zonă. Vertebrele cervicale au legătură cu comunicarea (mai ales cea verbală) și cu gradul meu de deschidere față de viață. Naivitatea mea mă poate face vulnerabil/ă la acest nivel. Dacă am impresia că ceilalți vor să ma judece, să mă critice sau să mă rănească, aș putea fi afectat/ă pe acest plan și am tendința de a mă închide în mine. Vertebrele cervicale sunt în relație cu capacitatea mea de comunicare, de afirmare și de opunere sau supunere în față justiției. Vertebrele cervicale C1, C2 și C3 vor fi atinse în mod special dacă mă devalorizez la nivelul capacităților mele intelectuale în timp ce, vertebrele cervicale situate mai jos, vor reacționa la nedreptatea pe care am impresia că o trăiesc în viața mea sau nedreptatea pe care o văd în jurul meu, care îmi repugnă.

Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor -Cauzele subtile ale îmbolnăvirilor Jaques Martel

Pentru a îmbunătăți starea de sănătate a coloanei cervicale recomand a se apela la conștientizarea gândurilor care au dus la această stare, efectuarea de ședințe de masaj în combinație cu uleiuri esențiale, gimnastică, alimentație sănătoasă.

Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile obținute prin distilare/presare la rece din diferite părți ale plantelor. Prin natura lor, conțin în formă concentrată componentele chimice ale plantelor din care au fost extrase. Uleiurile esențiale au numeroase proprietăți: antimicrobiene, antiinflamatoare, cicatrizante, regenerante, imunostimulatoare, antidepresive, favorizează buna funcționare a organismului. Aceste proprietăți deținute de uleiurile esențiale au fost dovedite inclusiv prin studii și cercetări științifice riguroase.

Dintre uleiurile esențiale pure cu grad terapeutic recomand AROMA SIEZ: un complex avansat de uleiuri antiinflamatoare, relaxante pentru musculatură, care favorizează circulația; alină durerile de cap precum și mușchii încordați, inflamați sau dureroși, ca rezultat al unor răni, oboselii sau stresului.

Componentele amestecului AROMA SIEZ sunt:

⇒BASIL/BUSUIOC combate spasmul muscular și inflamația. Este relaxant atât pentru mușchii striați, cât și pentru cei netezi (muschi involuntarincum ar fi cei ai cordului și sistemului digestiv).

⇒MARJORAM/MĂGHIRAN ajută la regenerarea țesutului muscular neted și ajută la alinarea spasmului muscular. Reduce durerea la entorse, echimoze  și migrene, calmează nervii. Este antibacterian și antiseptic,

⇒LAVENDER/LAVANDĂ calmează spasmul muscular, entorse, dureri musculare, alină dureri de cap, atenuează inflamațiile, anxietatea, arsuri și boli  de piele (psoriazis) prevenind cicatricile și vergeturile. Este hipotensiv, antiinfecțios și anticoagulant. Este de asemenea calmant și ajută la aducerea unei stări meditative în corp.

⇒PEPPERMINT / MENTA PIPERATĂ are puternice efecte antialgice, antiinflamatoare și antispastice. În 1994 la Universitatea Kiel din Germania, pe un studiu placebo dublu-orb randomizat s-a descoperit că are un efect analgezic semnificativ și reduce mult durerea de cap. (Globel și alții, 1994).

⇒CYPRESS/CHIPAROS este antibacterian, antimicrobian, antiseptic și îmbunătățește circulația și drenajul limfatic. Reduce edemul, retenția de apă și întărește sistemul vascular.

Utilizarea uleiului esențial AROMA SIEZ:

-pentru uz extern local, diluați 1 picătură de Aroma Siez cu 1 picătură de ulei vegetal și aplicați pe zona afectată. Se aplică local pe zonele cu musculatură dureroasă, ligamente sau zone cu circulație slabă. Poate fi folosit și în tehnica Raindrop. Este posibil să existe reacție pe o piele sensibilă.

Vrei să folosești și tu uleiuri esențiale? Să le integrezi în viața ta pentru a te susține și a-ți oferi un echilibru?

Scrie-mi și stabilim cu drag o discuție în care afli cum poți să îți schimbi stilul de viață, modul de a gândi, cum poți atenua durerile din corpul fizic, cum te pot susține uleiurile esențiale în acest parcurs numit „VIAȚĂ”.

Cu mare drag și folos,

Ioana Jorjuca

Apreciază acest articol!
[Total: 1 Average: 5]