Celulita este caracterizată prin inflamarea țesutului celular subcutanat. Celulita este de obicei de natură feminină (deși apare și la bărbați) și se manifestă prin reținerea apei și creșterea distribuirii neregulate a toxinelor și a grăsimilor în zona feselor, coapselor, pe abdomen, ceafă, spate etc. Celulita are legătură cu anxietatea, cu aspecte din mine pe care le rețin, cu emoții refulate, regrete și resentimente pe care le păstrez. Este legată de angajamentul față de mine însămi sau față de altcineva. Îmi este teamă să mă angajez pe deplin în relație cu persoana pe care o iubesc și refuz să merg mai departe. Această teamă își poate avea originea într-o situație de abandon, pe care am trăit-o. Refuz să îmi revăd o parte din copilărie, deoarece am fost rănită și marcată de anumite evenimente traumatizante, care mă afectează încă și astăzi și care îmi înfrânează creativitatea și inima mea de copil.
Celulita apare mult mai des la femei decât la bărbați, deoarece femeile sunt preocupate mult mai devreme, din copilărie chiar de aparență, de siluetă, pe care o doresc perfectă, conform normelor societății. În cazul celulitei, ca femeie, mă simt ca o „portocală strivită”. Mă consider urâtă, inferioară și am tendința de a dezvolta relații de dependență cu ceilalți. Aspectul exterior este extrem de important. Îmi rețin partea creativă și mă intoxic pe mine însămi, îmi închid toată această energie care vrea să se exprime, fie prin artă, fie prin comunicare sau sexualitate. Crupa de cal îmi arată cât de mult mă simt obligată să veghez asupra copiilor mei (sau cei pe care îi consider ca pe copiii mei) pentru ca ei să aibă tot ce este mai bun. Îmi arată cât de mult vreau să îmi protejez puterea în calitate de femeie (feminitatea) și cât de teamă îmi este că voi fi abandonată. Celulita îmi arată modul pasiv în care îmi trăiesc viață. Mă las manipulată de ceilalți în loc să fiu mai activă în alegerile și în acțiunile mele. Am o nesiguranță foarte mare, îmi este teamă că îmi voi pierde „oaza mea de liniște”.
Accept♥ să identific sentimentele care mă împiedică să merg mai departe și să le integrez treptat în viață mea de zi cu zi. Îmi recunosc adevărata valoare, îmi manifest creativitatea. Astfel las energia să circule liber prin corpul meu.

Sursa: Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor – Jaques Martel

Celulita reprezintă acumularea de țesut adipos (grăsime) subcutanat la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor. Această condiție este prezentă la majoritatea femeilor. Celulita este nu doar supărătoare din punct de vedere estetic. Kilogramele în plus afectează starea de sănătate în general; în plus, în țesutul adipos se pot acumula toxine și substanțe chimice (pesticide, metale grele) care pot contribui la dezechilibre hormonale, probleme neurologice și declanșarea cancerului.

În ceea ce privește diminuarea și eliminarea celulitei, este important de luat în considerare și alte aspecte pe care le avem la îndemână și pe care le putem utiliza: alimentația, mișcarea, consumul constant de apă, diversele terapii, masajele, uleiurile esențiale.

Din experiența pe care o am din cabinet, cel mai eficient masaj este cel cu bețe de bambus și uleiuri esențiale.

Ca și uleiuri esențiale recomandarea mea o reprezintă următoarele: grapefruit, lămâie, mentă piperită, chiparos, lemongrass, portocală, jade lemon, tangerine, rozmarin, helichrysum, slique, endoflex, citrus fresh.

Se poate utiliza următoarea combinație de uleiuri esențiale:

10 picături Grapefruit; 5 picături Lavandă, 3 picături Helichrysum, 3 picături Patchouli, 4 picături Chiparos.

Ca și mod de administrare: uleiurile alese se masează local, ca atare sau diluate cu un ulei vegetal. De asemenea se pot administra și prin ingerare sub formă de capsule cu uleiurile alese, 4-5 picături, de 2-3 ori / zi.

Vrei să folosești și tu uleiuri esențiale? Să le integrezi în viața ta pentru a te susține și a-ți oferi un echilibru?

Scrie-mi și stabilim cu drag o discuție în care afli cum poți să îți schimbi stilul de viață, modul de a gândi,  cum te pot susține uleiurile esențiale în acest parcurs numit „VIAȚĂ”.

Cu mare drag și folos,

Ioana Jorjuca

Apreciază acest articol!
[Total: 2 Average: 5]