Spatele reprezintă sprijinul și suportul vieții. Este partea corpului care mă protejează, dacă mă simt neputincios față de persoană sau situație „întorc spatele”. Dacă povara mea este prea grea, dacă nu am sprijin și nu mă simt suficient de susținut (pe plan afectiv, material etc) spatele meu va reacționa în consecință și anumite dureri îsi vor face apariția. Dacă ajung la limita suportabilității, spatele meu nu mai reprezintă și apar afecțiunile. Am impresia că supraviețuirea mea este în pericol și că ceilalți sau viața însăși, mă vor „lăsa baltă”. Nu mai suport  ceea ce mi se întâmplă. Este posibil chiar să am impresia de a fi încremenit, într-o anumită situație sau de a „căra tot timpul pe cineva în spate”. Conștientizez faptul că mă sprijin de ceva sau de cineva, din afara mea. Deoarece nu am totală încredere în ceilalți, îmi este greu să avansez. Trăiesc o frustrare, mă simt prins/ă și limitat/ă în lucrurile pe care aș vrea să le mișc înainte. Nu mai sunt capabil/ă să dozez bine lucrurile, pentru a lua deciziile potrivite. Pot avea spatele larg și să fiu capabil/ă  să car mult sau să mă înclin umil/ă, să mă aplec din respect sau din acceptare ↓♥

Oricare ar fi motivul, o durere de spate, indică faptul că, poate vreau să mă salvez de ceva, lăsând acel lucru în spatele meu, deoarece cu spatele ascund experiențele care mi-au provocat confuzie și suferință. Plasez tot ceea ce nu vreau să văd celorlalți, jucând astfel rolul struțului. Ascund, de asemenea, trecutul meu și tot ceea ce este inconștient sau necunoscut. Pot chiar să ascund și visele sau dorințele mele, pe care nu cred că le pot realiza. Sunt profund rănit/ă și incapabil/ă să-mi exprim deocamdată emoțiile blocate. Refuz să văd ceea ce nu constituie treaba mea! Poate am primit „o lovitură pe la spate” și trăiesc această situație ca o trădare. Dacă durerea este provocată de o vertebră deplasată mă întreb în ce situație sunt revoltat/ă, care este idealul la care aspir, dar într-un mod agresiv? Mă opun cu toată forța, deoarece îmi este teamă de responsabilitate. Un spate suplu, dar puternic, indică o anumită suplețe mentală și o mare deschidere  de spirit, contrar unei amorțeli dorsale, care semnifică orgoliu, putere și refuzul de a ceda. Fiind așezat confortabil pot avea impresia că sunt protejat, mă aflu în siguranță deplină. Totuși, chiar dacă spatele meu folosește la a ascunde aceste lucruri nedorite și dacă vreau „să joc rolul struțului”, accept ↓♥ să văd și să exprim ceea ce mă deranjează. Acționând astfel, mă eliberez de povara grea pe care o port. Dacă durerile de spate sunt mai degrabă musculare, acestea indică o atitudine rigidă față de situațiile pe care le întâlnesc în viață. Am nevoie să fiu susținut, deoarece dacă nu se întâmplă acest lucru, cred că voi lăsa totul să se prăbușească. Postura adoptată oferă indicații despre felul în care trec prin situațiile din viață. Sunt în reacție față de autoritate, dacă vreau să îmi susțin poziția față de cineva sau într-o situație, îmi voi îndrepta spatele, din orgoliu. Dacă, din contră, sunt într-o situație de supunere, dacă îmi este frică, mă simt slab/ă, o să-mi îndoi spatele. Cu cât preocupările mele sunt mai mari, cu atât mă va durea mai tare spatele. Accept ↓♥ să eliberez energiile reținute în locurile care mă dor! pot să integrez mai mult dificultățile vieții prin scris, în dialog sau comunicare. Aleg modalitatea care îmi convine mai mult și las viața să curgă prin mine, pentru a învăța să mă exprim mai mult și să mă afirm atunci când am nevoie.

Accept ↓♥ faptul că viață mă susține în fiecare moment și îmi îndrept umerii  știind că am forța necesară pentru a-mi realiza toate proiectele. Accept ↓♥ să mă sprijin  pe resursele mele interioare. Intuiția mea mă îndrumă în acțiuni care mă ajută să-mi îndeplinesc obiectivele.

Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor -Cauzele subtile ale îmbolnăvirilor Jaques Martel

Recomandările mele pentru a diminua și elimina durerile de spate din viața ta sunt următoarele: conștientizarea cauzelor care stau la baza acestor dureri, gestionarea emoțiile și stărilor ce se ivesc, gimnastică, mișcare, alimentație sănătoasă, apă băută constant, masaje de relaxare și terapeutice, precum și folosirea uleiurilor esențiale cu grad terapeutic.

Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile obținute prin distilare/presare la rece din diferite părți ale plantelor. Prin natura lor, conțin în formă concentrată componentele chimice ale plantelor din care au fost extrase. Uleiurile esențiale au numeroase proprietăți: antimicrobiene, antiinflamatoare, cicatrizante, regenerante, imunostimulatoare, antidepresive, favorizează buna funcționare a organismului. Aceste proprietăți deținute de uleiurile esențiale au au fost dovedite inclusiv prin studii și cercetări științifice riguroase.

În cazul durerilor de spate, recomand folosirea amestecului de uleiuri esențiale PANAWAY. Acest amestec, foarte  cunoscut, reduce durerea și inflamația, îmbunătățind circulația și accelerează vindecarea. Reduce disconfortul în caz de: artrită, luxație, spasm muscular, crampe musculare, contuzie și echimoze.

Componentele amestecului PANAWAY sunt:

⇒HELICHRYSUM / IMORTELE este un analgezic bun reducând durerea din inflamații și spasmele musculare. Îmbunătățește circulația;

⇒WINTERGREEN / SALCIE HIMALAIANĂ este puternic antiinflamator și antispastic. Este analgezic și reduce toate tipurile de durere.

⇒CLOVE / CUIȘOARE este folosit ca și anestezic și antimicrobian.

⇒PEPPERMINT / MENTA PIPERATĂ are puternice efecte antialgice, antiinflamatoare și antispastice. În 1994 la Universitatea Kiel din Germania, pe un studiu placebo dublu-orb randomizat s-a descoperit că are un efect analgezic semnificativ și reduce mult durerea de cap. (Globel și alții, 1994).

Utilizarea uleiului esențial PANAWAY:

– diluat 1 parte ulei esențial cu 1 parte ulei vegetal

– difuzat/inhalat direct. Se aplică câteva picături pe locul afectat și repetat la câteva minute. Se folosește cu o compresă sau în tehnica Raindrop sau masaj la nicelul coloanei vertebrale.

– atenuează durerile profunde din țesuturi. Se poate adăuga ulei esențial de Imortele pentru a spori efectul amestecului Panaway. Când durerea este la nivel osos, atunci poate fi adăugat un plus de Wintergreen. Este posibil să existe reacție pe o piele sensibilă.

Vrei să folosești și tu uleiuri esențiale? Să le integrezi în viața ta pentru a te susține și a-ți oferi un echilibru?

Scrie-mi și stabilim cu drag o discuție în care afli cum poți să îți schimbi stilul de viață, modul de a gândi, cum poți atenua durerile din corpul fizic, cum te pot susține uleiurile esențiale în acest parcurs numit „VIAȚĂ”.

Cu mare drag și folos,

Ioana Jorjuca

Apreciază acest articol!
[Total: 3 Average: 4.7]