Fiecare dintre noi a avut cu siguranță cel puțin un moment în viață în care și-a dorit să aibă un „corp de vis”. Acel „corp de vis” este diferit în accepțiunea fiecăruia, în funcție de principiile și tiparele după care își ghidează viața, dar de preferat ar fi să nu ne luăm un model anume, deoarece fiecare ființă este unică.

Oricare dintre noi îsi dorește să aibă un corp sănătos, armonios și plin de vitalitate. Dar cum facem să ajungem la asta?

Sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când ne propunem să ne remodelăm corpul, să îl acceptăm și să îl iubim. Aceste aspecte se referă la mișcare, alimentație, cantitatea de apă consumată, stilul de viață, starea mentală, emoțională și energetică. Este de preferat să se lucreze pe toate planurile, deoarece OM-ul este o ființă complexă și fiecare aspect este interconectat cu altele.

Alimentele pe care le consumăm trebuie să fie cât mai naturale, fără adaosuri și fără chimicale. Hrana pe care o consumăm trebuie să ne aducă vitalitate și aportul de nutrienți necesari pentru a funcționa optim.

Mișcarea și sportul trebuie să facă parte din viața noastră, având beneficii asupra tuturor sistemelor organismului: nervos, osos, circulator, digestiv, respirator, imunitar. Dar și alte beneficii, cum ar fi: dezvoltarea armonioasă în perioada de creștere; reduce probabilitatea de apariție a diabetului și a unor tipuri de cancere; ajută la menținerea uneti greutăți corporale sănătoase; îmbunătățește imaginea de sine și sentimentul de încredere; ajută la odihna organismului prin îmbunătățirea calității somnului.

Un aspect extrem de important în ceea ce privește corpul nostru este dat de gândurile pe care le avem legate de corp. Despre cum avem noi impresia că ar trebui să arate un corp „ideal”. De cele mai multe ori aceste gânduri nu au nici o legătură cu realitatea. Am crescut de mici cu idei/tipare/programe preluate de la părinți, bunici, profesori, societate despre cum ar trebui să fie corpul nostru sau ce ar trebui să facem. Multe dintre aceste principii însă ne sabotează. În primul rând trebuie să identificăm/ conștientizăm care sunt acestea, iar apoi să le înlocuim cu principii sănătoase, benefice corpului și vieții noastre. 

S-a demonstrat deja că fiecare celulă din corpul nostru răspunde fiecărui gând pe care il avem, așadar este bine să observăm care ne sunt gândurile. Mintea și corpul nu sunt separate, fiecare gând are efect și asupra corpului. Întreabă-te de câte ori ai avut un gând negativ asupra corpului tău? Acum ai șansa să alegi care să îți fie gândurile și cum să îți influențezi în mod pozitiv dezvoltarea armonioasă și benefică a corpului.

Dintre terapiile pe care le recomand pentru remodelarea corporală se numără și masajul cu bețe de bambus. Prin rularea bețelor de bambus pe corp se diminuează țesutul adipos, se drenează limfa – care ajută la eliminarea toxinelor și reziduurilor produse de corp, dar în acelșsi timp are loc și o tonifiere și o relaxare a musculaturii. Puteți alege orice terapie cu care rezonați.

Dumnezeu (Universul, Divinitatea) ne-a lăsat la îndemână diverse și variate elemente care să ne susțină: pietrele semiprețioase, plantele, uleiurile esențiale, Soarele, apa, Pământul, aerul, focul, terapiile multiple, chiar și oamenii pe care îi avem în jurul nostru.

Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile și sunt partea cea mai pură și de cea mai înaltă vibrație a plantei. Majoritatea uleiurilor esențiale se obțin prin distilarea cu aburi (este foarte importantă respectarea perioadei, a temperaturii și a presiunii), din diverse părți ale plantei: flori, frunze, rădăcini, trunchiuri, ramuri, rășini etc. Uleiurile citrice se obțin din coajă, prin presare la rece. Această metodă este naturală și nu implică extracțiile cu solvenți, de aceea și uleiurile esențiale obținute sunt uleiuri cu grad terapeutic.

Dintre uleiurile esențiale pe care le recomand a se folosi primele în transformarea corporală se află: uleiul peppermint, uleiul de lămâie și uleiul de grapefruit.

Uleiul esențial de grapefruit accelerează metabolismul, susținând în acelși timp și sistemul limfatic. De asemenea se poate folosi ulei esențial de grapfruit și atunci când avem dureri de cap, simțim oboseală accentuată, ca și antioxidant sau pentru a îmbunătăți activitatea sistemului digestiv. În momentele în care suntem stresați și obosiți este bine să avem la îndemână și să utilizăm uleiul esențial de grapefruit.

Uleiul esențial peppermint (mentă piperită) reduce pofta de mâncare, fiind și unul dintre cele mai vechi remedii pentru o digestie bună. Uleiul esențial de mentă piperită este de asemenea utilizat cu rezultate foarte bune și pentru stările de balonare, diaree, arsuri gastrice, sughiț, greață, rău de mașină, inflamații, prurit, urticarie, durere de cap, artrită, picioare obosite, febră, congestie nazălă sau ca și un răcoritor în verile toride prin aplicarea unei picături de ulei esențial pe ceafă. În ceea ce privește partea mentală și emotională, este indicat să folosim ulei esențial de mentă atunci când avem sentimentul de eșec, sau când simțim o frică de dependență.

Uleiul esențial de lămâie acționează asupra sistemului limfatic și asupra sistemului imunitar. Alte utilizări ale uleiului esențial de lămâie: vene varicoase, dezinfecția și cicatrizarea plăgilor, creșterea puterii de concentrare, dezinfecția mâinilor, înlăturarea constipației. Uleiul de lămâie este indicat atunci când ne simțim triști, supărați, furioși, blocați, sau când avem un sentiment de singurătate.

Experiența personală mi-a arătat că cele mai bune rezultate pentru remodelarea corpului se obțin atunci când alegem să combinăm cât mai multe astel de elemente pe care le avem lă îndemână: să lucrăm atât asupra corpului fizic cât și asupra mentalului și emoționalului.

Acum ai șansa să alegi cum vrei să lucrezi pentru a obține un corp armonios, cu vitalitate și energie.

Îți dorești ca uleiurile esențiale să facă parte din stilul tău de viață?  Să îti îmbunătățească calitatea vieții? Înscrie-te aici, este gratuit, poți achiziționa produsele Young Living cu 24% reducere și ai parte și de multe alte beneficii. 

Vrei să afli și alte informatii? Sau îți dorești să te ajut cu înscrierea? Scrie-mi și stabilim o discuție în care îți ofer toate detaliile.

Cu mare drag,

Ioana Jorjuca

Apreciază acest articol!
[Total: 1 Average: 3]