„Apa – un medicament miraculos pentru vindecarea corpului şi a sufletului omenesc.

Organismul uman este construit din apă în proporţie de peste 70%, dar multe dintre organele noastre, precum este creierul, au o componentă numită “apă” în proporţie de 90%.

Când nu bem suficientă apă, neurotransmiţătorii (compuşi din apă în proporţie de 90%) nu mai pot transmite corect mesajul “mi-e sete”. Organele corpului nostru se deshidratează, apar durerile localizate la diferite organe, luăm medicamente şi nu ştim că primul tratament de care avem nevoie este chiar… APA. “Majoritatea bolilor sunt cauzate de deshidratare”, au concluzionat studiile efectuate de către un doctor german, care a şi scris cartea “Nu eşti bolnav, ţi-e doar sete”.

Experimentele lui Masaru Emoto şi apa purificată prin rugăciune

Dar, să vedem ce este apa, ce legătură are apa cu rugăciunea, ce legătură are ea cu trupul, conştiinţa sau cu mediul înconjurător, aşa cum au fost prezentate de Ralph Vornehm.

În 1996, japonezul Masaru Emoto a făcut un experiment extraordinar pe un lac foarte poluat, într-o zonă puternic industrializată din Japonia. Câteva mii de oameni s-au rugat, să vadă ce efect are rugăciunea asupra apei, ce se întâmplă cu apa în timpul rugăciunii? Oamenii s-au adunat în grupuri; unii s-au rugat într-un templu, alţii pe lac, în bărci şi alţii pe malul lacului. S-a făcut și o ceremonie cu lumânări, exact ca în ritualurile creştine.

Masaru Emoto a prelevat apă din lac înainte de rugăciune şi după două ore de rugăciune a văzut la microscop care era structura apei în ambele situaţii. Apa poluată era formată din particule haotice şi stranii, pe când apa prelevată după două ore de rugăciune avea structura unor cristale minunate, pure, în formă de flori. Frumuseţea şi perfecţiunea acestor cristale de apă purificată prin rugăciune este absolut extraordinară în imaginile care au fost prezentate de Ralph Vornehm.

Testele au mers mai departe şi Masaru Emoto s-a întrebat ce durată de viaţă are apa purificată prin rugăciune. Constatarea extraordinară a fost aceea că structura cristalină a apei se păstrează şi timp de o lună după rugăciune.

Un alt experiment a fost făcut pe un lac poluat din Brazilia. A fost luată o mostră de apă din lac şi pusă într-o sticlă. Mai mulţi oameni s-au concentrat asupra sticlei şi s-au rugat în jurul ei. După rugăciune, s-a constatat că se purificase şi apa din lac, nu doar aceea din sticlă, cu toate că oamenii se concentraseră doar asupra sticlei. Structura cristalelor de apă din lac era chiar mai pură decât aceea din sticlă, aşa încât constatarea a fost aceea că apa aflată în condiţii naturale se purifică mai bine.

Cum trebuie să ne rugăm pentru a fi sănătoşi

Japonezul Emoto s-a întrebat apoi: Cum trebuie să ne rugăm pentru ca apa să aibă un efect maxim asupra corpului omenesc? Testele făcute de el arată că mâinile trebuie ţinute împreunate în dreptul pieptului, cum ţin preoţii mâinile în ritualul de rugăciune, iar rugăciunea care a creat cea mai înaltă puritate a apei a fost aceasta: “Te rog să fii bună”. Testele arată că mâinile ţinute în alt mod decât împreunat creează altă structură a apei, la fel şi alte tipuri de rugăciune.

Ce observăm în aceste extraordinare testări? Apa răspunde rugăciunii noastre, deci conştiinţa umană poate schimba structura materiei. Faptul că peste 70% din organismul omenesc este compus din apă este relevant şi extraordinar, în acelaşi timp. Pentru că devine limpede faptul că, atâta vreme cât se purifică apa dintr-un lac, iar structura ei devine cristalină şi vindecătoare, şi rugăciunea noastră poate avea efecte purificatoare asupra noastră sau asupra persoanelor pentru care ne rugăm.

Iată de ce este foarte important felul în care ne gândim la alţi oameni şi felul în care ne gândim la noi înşine. Căci şi gândirea noastră este o formă de rugăciune, iar aceasta poate crea forme vindecătoare pentru noi şi pentru cei din jurul nostru.

Să nu lăsăm de izbelişte mintea şi sentimentele noastre, să încercăm şi să facem tot posibilul pentru a ne schimba modul de gândire, “modul de rugăciune” şi de simţire atunci când ştim că ele sunt însoţite de frică, de suferinţă, de ură. Să ne asumăm responsabilitatea de fiinţe creatoare şi să înţelegem că putem fi cântecul şi bucuria noastră şi a celor din jur atunci când înţelegem că simţim, gândim şi făptuim – nu doar pe noi înşine, ci şi pe cei din jurul nostru.

Mai departe, experimentele lui Emoto au arătat că clorul împiedică apa să formeze cristale. Totuşi, prin rugăciune, vibraţia negativă a clorului a fost îndepărtată, iar cristalele s-au format în mod obişnuit. Aceasta nu înseamnă că rugăciunea îndepărtează clorul ori îl distruge… este îndepărtată doar informaţia distructivă pe care clorul o are asupra corpului.

Ralph Vornehm atrage atenţia asupra faptului că “nu doar compoziţia chimică a hranei sau a apei contează, cât vibraţia, adică informaţia pe care o consumăm prin ele. Pare limpede faptul că o mâncare preparată cu dragoste, cu plăcere, cu bucurie nu produce dureri abdominale, ori alte forme de tulburări la nivelul corpului fizic, pe când cea preparată cu toate gândurile negre are nevoie – dacă nu de schimbarea sentimentelor şi a gândurilor gospodinei – de rugăciunea de purificare a apei şi a hranei.

Mai mult, s-a constatat experimental că “apa memorează mesajele scrise pe sticlă” şi le tranformă în cristale care imită în mod extraordinar structura emoţională a cuvântului. Pe câteva pahare cu apă au fost lipite etichete, pe care au fost scrise cuvintele: “creştinism, islamism, hinduism şi budism”. Apa a format în toate cazurile cristale de o frumuseţe indescriptibilă, dar diferite. Nici unul nu seamănă cu celălalt, însă frumuseţea şi puritatea lor erau deosebite. Mesajul apei a fost acesta: “Totul este frumuseţe, dar cu aspecte diferite. Frumuseţea se află, de fapt, în ochii celui care o priveşte”.

În mod asemănător, au fost scrise cuvintele “Crăciun fericit” în limba engleza şi în italiană.
Cristalele de apă ale Crăciunului englezesc arătau o frumuseţe distinsă, dar rece, pe când cristalele italieneşti erau ca într-un dans, ca într-o zvăpăiată nelinişte şi bucurie. Apa a desenat în sine temperamentul vulcanic al italienilor şi temperamentul răcoros al englezilor.

Extraordinarele experimente ale lui Masaru Emoto i-au adus o recunoaştere mondială, care va rămâne, probabil, înscrisă pentru totdeauna în memoria umanităţii. El a demonstrat că rugăciunea nu este doar un efect placebo, cât faptul că ea, plecată din conştiința noastră, schimbă structura materiei şi, în consecinţă, nu doar apa singură este un medicament extraordinar pentru corpul nostru, cât mesajul pe care i-l transmitem apei prin rugăciune. Apa nepurificată transmite corpului mesajul pe care îl conţine, deja. Iar structura apei poluate sau a apei de la robinet, asa cum a fost prezentată în imagini, poate transmite corpului mesajele haotice şi – probabil – neprofitabile pentru sănătatea corpului nostru.

Cum şi cât timp facem tratamentul cu apă?

Este – aşadar – important să schimbăm mesajul apei, să ne rugăm şi să înţelegem că apa poate fi un medicament puternic pentru corpul nostru fizic. Avem nevoie să bem cel puţin doi litri de apă plată pe zi (putem să bem ceai, să consumăm legume sau fructe bogate în apă, dar cei doi litri de apă trebuie băuţi în mod constant). Ralph Vornehm a sugerat că putem să facem investigaţii medicale înainte de a începe tratamentul cu apă şi să le repetăm după 21 de zile de tratament.

Într-o conferinţă ţinută de Masaru Emoto, ilustrind prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: “Apa are puterea magică de a da naştere tuturor lucrurilor şi de a păstra informaţia. În stadiul de făt, suntem aproape în totalitate apă, după naştere suntem peste 80 % apă, apoi suntem 70 % apă, pentru ca, după vârsta de 60 de ani, să devenim apă tot mai puţin. Ce se întâmplă când suntem doar 50 % apă? Ne ridicăm la… ceruri. De ce nu putem trăi fără apă? Pentru că ea transformă energia şi informaţia”. Experimentele lui Emoto demonstrează faptul că apa ascultă rugăciunile noastre, modificându-şi structura.

“Eu sunt budhist, nu am crezut niciodată în rugăciune, până când am făcut aceste experimente care mi-au schimbat viaţa”, mai declară Masaru Emoto. Dar, aceleaşi experimente demonstrează că apa ascultă şi muzica, aşa cum reproduce structura emoţională a cuvintelor, precum şi forma şi structura emoţională a imaginilor.

Emoto a prezentat un eşantion de apă care a ascultat simfonia a IX-a a lui Beethoven, precum şi Lacul Lebedelor a lui Ceaikovschi. “Când apa din corpul nostru ascultă o muzică frumoasă, se schimbă corpul nostru. Muzica este o formă de vindecare, este medicamentul cel mai bun pe care l-a inventat specia umană.

„Va veni o vreme în care vom cumpăra de la farmacie muzică vindecătoare”, a mai spus Emoto. Aşadar, trebuie să bem mai multă apă, trebuie să vedem imagini cât mai plăcute în jurul nostru, să ascultăm muzică vindecătoare şi să auzim – atât de la propria noastră conştiinţă, cât şi de la cei din jur – cât mai multe cuvinte vindecătoare.

Trebuie să reţinem că aceleaşi extraordinare experimente au arătat că apa reproduce formele emoţionale ale alimentelor pe care le mâncăm.

Ralph Vornehm a prezentat studii de caz privind rolul apei în corpul omenesc.

Ce se întâmplă în corp când bem sau nu bem apă?

Independent de Masaru Emoto, un medic arestat în trecut într-un context politic în India, F. Batmanghelidj, autorul cărţii “Nu eşti bolnav, ţi-e doar sete”, a observat în închisoare că, atunci când arestaţii beau apă, multe dintre durerile corpului fizic dispăreau.

Mulţi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea că sunt cauzate de stresul din închisoare. A început să-i trateze pe aceştia cu diferite feluri de apă: apă sărată, apă dulce, apă amară şi surpriza colosală era că, în 90% din cazuri, spasmele stomacului dispăreau. Medicul a constatat că nu toate simptomele erau cauzate de stresul din închisoare, dimpotrivă: 90% din ele erau cauzate de deshidratare.

Observând faptul că apa avea aceste efecte, el şi-a spus că nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Când a fost eliberat, el a înfiinţat o clinică şi a efectuat nenumărate studii, vindecând şi mulţi bolnavi.

“Ce se întâmplă în corp când bem apă?”.

Ralph Vornehm a prezentat componenta de apă a fiecărui organ din corpul omenesc, începând cu celulele, sângele, neurotransmiţătorii şi terminând cu organele mai mari.

Creierul are în componenţa sa 90% apă, ceea ce explică într-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele către toate organele cu viteze uluitoare (dacă ne gândim şi la teoria lui Emoto). De asemenea, neurotransmiţătorii – responsabili de transmiterea acestor mesaje – conţin tot 90% apă. Este de înţeles de ce, când nu bem apă, nu mai simţim cu timpul senzaţia de sete.

Neurotransmiţătorii deshidrataţi nu mai transmit corect mesajul “mi-e sete”, aşa încât setea începe să mistuie corpul, încep durerile (şi ele semnale de deshidratare) şi patologia multor organe.

Ralph Vornehm a spus că “celulele corpului nostru nu se ating între ele, pentru că înoată în apă, la fel ca şi nervii”. Când apa din corp este murdară, ce se întâmplă? Celulele comunică printr-un sistem de tip bio-laser. Există un tip de apă în interiorul celulei şi alt tip de apă în afara ei. Schimbul între acestea purifică celula şi o ajută să funcţioneze corect. Dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică. Când membrana unei celule nu este bine hidratată, corpul declanşeaza un mecanism de urgenţă, ca formă de apărare şi de hidratare.

Corpul se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului

Membrana se îmbracă într-o peliculă protectoare, ca o cremă, care împiedică uscarea. Ce este această peliculă? Surpriză. Este colesterol. Corpul nostru se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au arătat că, în 90% din cazuri, colesterolul scade în 21 de zile de băut apă corect, ceea ce înseamnă că în 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratării.

Studiile făcute pe celulele canceroase au arătat că acestea nu mai comunică între ele

Imaginile prezentate de Ralph Vornehm arată că celulele deshidratate se află într-un fel de sferă întunecată, după care devin mutante şi se ajunge la cancer. Sarea este foarte importantă pentru organism, pentru că aceasta efectuează schimbul la nivel celular; apa merge în celulă şi în afara ei cu ajutorul sării. Aceasta înseamnă că a bea apă şi a avea săruri naturale în organism este vital pentru sănătatea celulară.

Pentru a se hidrata, sângele trage apa din organele vitale

Ce se întâmplă la nivelul sistemului digestiv dacă nu bem apă înainte de masă (o cană, cu o jumătate de oră înainte de masă)? Nu trebuie să bem apă în timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv, iar sângele este compus 80% din apă. Sângele trebuie să absoarbă tot soiul de componente vitale pentru sănătatea sa.

Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat corect înainte de masă. Altfel, sângele se îngroaşă şi de aceea, pentru a se hidrata trage apa din organele vitale. Remarcăm, aşadar, ca în organismul nostru fiecare celulă, fiecare componentă “luptă” pentru a-şi întreţine viaţa proprie, ceea ce face ca, în ultimă instanţă, să conducă spre viaţa întregului organism.
Sângele nu face excepţie de la acest principiu, aşa încât – iată – vedem de ce este atât de important să bem apă cu o jumătate de oră înainte de masă. Sângele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va rămâne sanatos.

“Sunt oameni care tuşesc, îi apasă inima sau au colici după masă. Acele organe care ne dor după ce mâncăm sesizează că nu au destulă apă”, spune Ralph Vornehm.
Cercetările efectuate arată că 90% din durerile de stomac sunt cauzate de deshidratare. Oamenii care au mişcări greoaie sau cei “cu faţa împietrită” au o proastă funcţionare a nervilor, cauzată de lipsa apei în corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Când cartilagiul este deshidratat, începe să pocnească. Oasele au nevoie de apă în aceeaşi măsură şi multe dintre durerile de oase, precum şi sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare.

Ce se întâmplă când luăm un calmant pentru dureri sau când avem un şoc? Luăm calmantul cu apă şi ni se dă apă când suntem în stare de şoc. De fapt, când iei un calmant pentru durere, ceea ce calmează durerea este apa, nu calmantul. 90% din durerile din corpul nostru sunt semnale prin care corpul spune: “Te rog, am nevoie de apă!”. Studiile arată că tensiunea arterială mare, problemele legate de vasele de sânge sunt cauzate de lipsa apei din corp.

Aşadar, este important să consumăm în mod constant şi conştient apă!

Cu mare drag,

Ioana Jorjuca

     

Apreciază acest articol!
[Total: 1 Average: 5]