Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile obținute prin distilare/presare la rece din diferite părți ale plantelor. Prin natura lor, conțin în formă concentrată componentele chimice ale plantelor din care au fost extrase. Cum foarte multe dintre acestea au proprietăți terapeutice și cosmetice, ele sunt destinate să pună la dispoziția oamenilor, într-un mod accesibil și ușor de folosit, cele mai valoroase substanțe din plante.

Uleiurile esențiale sunt foarte diferite de uleiurile vegetale obișnuite (măsline, porumb,arahide, in, migdale etc):

-compoziția uleiurilor esențiale este extrem de complexă;

-uleiurile vegetale obișnuite se alterează în timp (râncezesc), sore deosebire de uleiurile esențiale care, dacă sunt onținute după cele mai riguroase standarde, au termen de valabilitate, practic, nelimitat;

-uleiurile esențiale nu sunt grase și au o greutate moleculară mult mai mică.

Un alt aspect important referitor la uleiurile esențiale îl reprezintă proveniența și modul lor de obținere. Pe piață se găsesc multe tipuri de uleiuri etichetate drept „esențiale”, dar foarte puține dintre ele au calitatea necesară pentru a fi cu adevărat terapeutice și sigure pentru toate modalitățile de aplicare. Din acest motiv, se recomandă prudență în alegerea uleiurilor, dacă decidem să le folosim. Young Living Essential Oil este unul dintre producătorii ale cărui uleiuri s-au dovedit, în cele peste două decenii de activitate, atât de eficiente, cât și sigure.

În funcție de plantele de proveniență, uleiurile esențiale au numeroase proprietăți: antimicrobiene, antiinflamatoare, cicatrizante,regenerante, imunostimulatoare, antidepresive, favorizează buna funcționare a organismului etc. Aceste proprietăți au fost dovedite inclusiv prin studii și cercetări ștințiifice riguroase.

Asigurarea calității

Calitatea unui ulei esențial este dată, în primul rând, de modalitatea de obținere. Printre cele mai bune uleiuri de pe piață sunt cele produse de Young Living Essential Oil, care iși face un titlu de onoare din respectarea strictă a unor proceduri atent concepute, în urma cărora rezultă uleiuri de mare puritate, cu înaltă valoare terapeutică. Aceste proceduri sunt cunoscute sub numele de „SEED TO SEEL” („de la sămânță la sigiliu”), însemnând că toate etapele procesului de producție sunt riguros controlate, de la început și până la sfârșit.

În cadrul acestui proces, sunt folosite doar semințe de cea mai bună calitate, plantele sunt cultivate în ferme care respectă cele mai înalte standarde, sunt recoltate în acele faze de dezvoltare în care concentrația de substanțe active este maxima, sunt distilate cu atenție pentru ca în produsul finit să existe maximum de substanțe active. Uleiurile obținute sunt testate atât în laboratoarele proprii cât și în unele independente, iar în cele din urmă sunt ambalate în condiții de maximă igienă. Dacă, dintr-un motiv sau altul, un lot de uleiuri nu corespunde celor mai înalte standarde, atunci nu este trimis pe piață. 

Datorită respectării acestor proceduri și faptului că uleiurile esențiale sunt de cea mai bună calitate am ales să le intregrez în viața mea și a clienților cu care lucrez în cabinet.

Îți dorești ca uleiurile esențiale să facă parte din stilul tău de viață?  Să îti îmbunătățească calitatea vieții? Înscrie-te aici, este gratuit, poți achiziționa produsele cu 24% reducere și ai parte și de multe alte beneficii. 

Vrei să afli și alte informatii? Sau îți dorești să te ajut cu înscrierea? Scrie-mi și stabilim o discuție în care îți ofer toate detaliile.

Cu mare drag,

Ioana Jorjuca

Apreciază acest articol!
[Total: 0 Average: 0]